Bloemendaalse Reddingsbrigade

Ontstaan Reddingsbrigade

De vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade is opgericht in 1923 en is op weg naar het 100 jarig bestaan. De Brigade bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en zijn actief vanaf de tweede zondag in mei tot eind september in het weekend van 10.00 uur en in het seizoen en bij mooi weer ook op de doordeweekse dagen. Wel is de brigade 24 uur per dag oproepbaar via het eigen nummer 023 5732173 of via 112.

De Reddingsbrigade bewaakt de veiligheid van baders en zwemmers en watersporters op het Bloemendaalse deel van de Noorzeekust.
Er zijn twee posten 1. De kentering op de kop van de zeeweg ( boven op het duin) en bij de Strandafgang Parnassia staat een hulp post ( die open is bij mooi weer)

De Reddingsbrigade heeft zo’n 80 actieve leden die afgelopen jaar zo’n 800 hulpverleningen hebben verricht en een hebben een 350 kleine EHBO behandelingen verzorgd.

Ambulance dienst

Verder verzorgd de Brigade voor de ambulance dienst al het vervoer van slachtoffers op het strand, de EHBO tijdens de Dance feesten en overige evenementen (o.a. RedBull Mega Challens en de jetski race, Dodenherdenking, de halve van Haarlem, Lionsloop en Letterloop en de wandeltocht van de hartstichting)

In de zomer periode hebben wij een Jeugdbrigade actief waarbij jongere vanaf 11 jaar en ouder kennis laten maken met ons reddingswerk, dit is op zondag van 13.00 tot 15.00 uur.

Tevens geven wij in het winterseizoen in de planeet in Haarlem een opleiding in reddend Zwemmen. Waarbij het de bedoeling is dat de kinderen een op speelse manier de vaardigheden leren en een sterkere zwemkwaliteit en betere uithoudingsvermogen krijgen.

De Reddingsbrigade wordt mogelijk gemaakt door ondersteunig van De Gemeente Bloemendaal, de Strandpachters en de Sponsors zoals Querios, Boels Rental, welke zorgt voor het grote informatie bord op de afgang aan de kop van de zeeweg, met alle actuele info over het strand en de zee.

Verder kunt u 24 uur per dag het mooie strand van Bloemendaal bekijken via onze webcam.

Strand ondernemer

Bloemendaalse Reddingsbrigade

Highlight

De vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade staat voor u klaar!

Openingstijden

De Brigade bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en zijn actief vanaf de tweede zondag in mei tot eind september in het weekend van 10.00 uur en in het seizoen en bij mooi weer ook op de doordeweekse dagen. Wel is de brigade 24 uur per dag oproepbaar via het eigen nummer 023 5732173 of via 112.