Skip to main content

De zomer lijkt langzaam tot een einde zijn gekomen. Het was dit jaar door de coronacrisis allemaal wat anders dan dat we hadden verwacht, maar het was ondanks de maatregelen een mooie, lange zomer. Dat de herfst en winter er nu aan komen, betekent absoluut niet dat je niet meer richting Bloemendaal Strand moet komen, integendeel! Ook in de druilerige herfst- en wintermaanden is er genoeg te beleven en te zien in Bloemendaal en aan Bloemendaal Strand. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuke locatie om je herfstvakantie of kerstvakantie door te brengen; kom naar Bloemendaal!

Bloemendaal aan Zee

Zoals je waarschijnlijk wel weet, vind je geweldige stranden en strandpaviljoens in Bloemendaal aan Zee. De beste beachparty’s (zeggen we enigszins bevooroordeeld) worden in Bloemendaal georganiseerd, wat ons de bijnaam het Nederlandse Ibiza heeft opgeleverd. En daar zijn we trots op! De verschillende paviljoens werken regelmatig samen, om nog grotere en betere feesten te kunnen organiseren. Dit geeft al wel aan welke saamhorigheid en vibe er heerst in Bloemendaal aan Zee. Ook voor de niet feestende strandgangers biedt Bloemendaal mogelijkheden. Er is naast het “gewone” strand een nudistenstrand te vinden en zelfs een heus hondenstrand waar je je trouwe viervoeter lekker kunt laten rondrennen. De relaxte sfeer en grote diversiteit is kenmerkend voor Bloemendaal.

Kustlijn

Het strand van Bloemendaal is ruim 4 kilometer lang en loopt van Zandvoort tot Velsen. Er is voor iedereen, van jong tot oud, genoeg te beleven. Natuurlijk kun je lekker aan het strand liggen in de zomermaanden, maar het gebied is ook uitermate geschikt voor een mooie strandwandeling. Daarnaast is er een groot trampolinepark voor de jeugd, is er een watersportcentrum, zijn er tal van eetgelegenheden aan het strand te vinden en kunnen de sportievelingen er leren surfen of zeilen. Heb je zin in een drankje of een feestje, dan kun je terecht bij de zeven strandpaviljoens langs het strand van Bloemendaal. Enkele strandpaviljoens (Sanblas, Parnassia, en Republiek) zijn zelfs het gehele jaar geopend. Of wil je liever aan de boulevard zitten? Dan is Proeflokaal Bregje tijdens de wintermaanden ook geopend. De paviljoens organiseren met regelmaat leuke feesten of andere activiteiten ook in de herfst- en wintermaanden. Dus ook tijdens de herfst- en wintermaanden kun je je prima vermaken aan het strand in Bloemendaal!

Activiteiten Bloemendaal in het najaar

De komende maanden zul je waarschijnlijk niet meer aan het strand gaan liggen. Maar niet getreurd, er zijn genoeg andere dingen te doen en te zien in Bloemendaal. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar het nationaal Park Zuid-Kennemerland, gesitueerd in de gemeenten Bloemendaal, Zandvoort en Velsen. Het park behoort tot de grootste duingebieden van Nederland en is werkelijk prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen. Het gebied kenmerkt zich door de grote hoeveelheid bossen, meren en uitzichtpunten, waar je met een beetje geluk konijnen, damherten of Schotse Hooglanders zult zien. Daarnaast kan een wandeling langs de Bloemendaalse duinen ook zeer de moeite waard zijn. Verspreid langs de kustlijn zul je aan het prachtige luxe (strand)huizen aantreffen. Daarbij is Bloemendaal een perfecte uitvalsbasis voor wanneer je een stedentrip naar bijvoorbeeld Amsterdam of Haarlem wil maken, of het openluchtmuseum de Zaanse Schans wil bezoeken.

Bloemendaal is prima te bereiken, zowel via het Openbaar Vervoer (vanaf stations Haarlem, Overeen en Zandvoort) als met de auto. Er is genoeg parkeergelegenheid bij het strand, parkeren is daarbij prima betaalbaar. Er zijn tal van leuke accommodaties, hotels, campings en B&B’s te vinden in Bloemendaal. Een verblijf van meerdere dagen, ook in de wintermaanden, is daarom absoluut aan te raden!

Overnachten in Bloemendaal

De meeste hotels in Bloemendaal bevinden zich aan of vlakbij het strand en zijn prima bereikbaar vanaf Haarlem, Amsterdam of Zandvoort. Ook in het dorp zelf vind je hotels, zoals Boutique Hotel Bloemendaal en Hotel Bleecker, beide aan de Bloemendaalseweg gesitueerd. Heb je meer zin in een wat rustiger en kleinschaliger verblijf, dan is er een ruime keuze in Bed & Breakfasts. Bloemendaal staat mede bekend om de prachtige huisjes direct aan het strand. Je kunt hier met je partner of met je gezin genieten van het uitzicht op het strand en de duinen. De strandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien en dus geschikt voor een heerlijk verblijf. De kampeerders kunnen terecht Camping De Lakens, midden in de duinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De ondergrond van de camping bestaat helemaal uit zand, voor het ultieme strandgevoel. Deze prachtige, zeer relaxte camping ligt pal naast het strand van Bloemendaal.

Het moge duidelijk zijn dat er voor elke vakantieganger een passende accommodatie is te vinden in Bloemendaal. Daarbij is de omgeving zeer divers en er is voor iedereen wat leuks te doen of te zien, het hele jaar door. Neem eens een koude ochtendduik, kijk naar de opkomende of ondergaande zon bij een winters kampvuur, of maak een wandeling langs het strand en de duinen en je weet: ook in het koude najaar is een verblijf aan het Bloemendaalse strand een absolute aanrader!

Leave a Reply