Skip to main content

De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat alle horecagelegenheden voor een onbepaalde tijd de deuren moesten sluiten. Het zal dan ook werkelijk niemand ontgaan zijn dat vanaf 1 juni aanstaande na een lange tijd de terrassen en de restaurants weer open mogen. Uiteraard met het doorvoeren van strikte regels. Ook de strandtenten in Bloemendaal waren genoodzaakt te sluiten. De afgelopen weken zijn de strand eigenaren en het personeel druk bezig geweest met het corona proof opstellen van de terrassen binnen en buiten, het samenstellen van nieuwe menu’s, het vastleggen van veilige looproutes en het werkend maken van het systeem zodat er online gereserveerd kan worden.

Je favoriete strandtent reserveren

Vanaf 1 juni is het dus weer mogelijk om je favoriete strandtent te bezoeken, te genieten van een hapje en een drankje in het zonnetje op het strand. Hiervoor dien je vooraf een plekje te reserveren, wees er dus op tijd bij! Geen plekje bij één van de strandtenten weten te bemachtigen nog? Ook dan ben je van harte welkom op het strand, uiteraard met 1,5 meter afstand tot de andere mensen die er zijn. Je kunt dan je hapjes en drankjes kopen bij de leuke strandtenten en een take-out meenemen voor op het strand. Omkomen van de dorst en honger doe je dus zeker niet, maar genieten is het wel. Wil je meer weten over alle mogelijkheden tot het eten, drinken en het chillen op en rondom de strandtenten van Bloemendaal tijdens onze nieuwe 1,5 meter samenleving? Houdt dan de socials van de diverse strandtenten in de gaten voor actuele informatie of lees hieronder meer over de strandtenten en hun aanbiedingen.

Strandtent RAPA NUI Boulevard Barnaart 27 – Zandvoort (bij Bloemendaal aan Zee)

Rapa Nui ligt op een rustige plek ter hoogte van de overloop van het Zandvoortse strand naar het Bloemendaalse strand. Deze prachtige strandtent is al jaren een fijne plek om lekker te chillen. De strandtent is tropisch ingericht en je kunt er heerlijk tropical beach food eten. Surfschool Surfana zit direct naast Rapa Nui, ideaal dus als je zelf ook even het water in wilt om te surfen. Rapa Nui staat bekend om de leuke strandfeestjes, zoals Zwarte Liefde en The Black Seeds on the Beach. Helaas zullen deze evenementen dit jaar nog niet op de planning staan bij Rapa Nui, maar zal er hopelijk volgend jaar weer volop gefeest kunnen worden. Wist je dat Rapa Niu haar eigen playlist op Spotify heeft? Op deze manier kun je alvast een beetje in de stemming komen voordat je de strandtent bezoekt.

Reserveren bij Rapa Nui

Vanaf 1 juni 2020 kun je via de website rapanui.nl een tafel of een Bali bed reserveren voor € 40 euro per dag. Uiteraard kunt u ook volgens de looproute gewoon binnenlopen bij Rapa Nui en vragen of er een tafel of bed beschikbaar is op dat moment. Houdt er wel rekening mee dat er voor het diner gewerkt wordt met timeslots van 1,5 tot 3 uur. Dit geldt alleen als jouw tafel erna ook gereserveerd is.

Strandtent Republiek Bloemendaal Zeeweg 92 – Bloemendaal aan Zee

Eind januari 2020 opende de nieuwe strandtent Republiek Bloemendaal haar deuren. Het resultaat is verrassend en bijzonder mooi geworden! Republiek Bloemendaal is een high-end strandtent, eigenlijk gewoon een chique restaurant op het strand. Je kunt er heerlijk eten, maar ook ‘gewoon’ een goede houtoven pizza krijgen.

Reserveren bij Republiek Bloemendaal

Na 1 juni 2020 kun je via de website republiekbloemendaal.nl bij strandtent Republiek Bloemendaal een tafel reserveren voor verschillende timeslots. Ontbijt, lunch (beiden voor 2,5 uur) en diner (van 18.00-19.30 of van 20.00 tot sluitingstijd). Voor het diner kun je alleen de Chef’s Menu bestellen. Ook kun je reserveren voor het terras. Houdt er dan wel rekening mee dat het niet mogelijk is om bij slecht weer naar binnen te gaan bij deze strandtent.

Strandtent San Blas Zeeweg 86 – Overveen (Bloemendaal aan Zee)

San Blas in Bloemendaal is vanaf 1 juni weer het hele jaar door open. Het paviljoen is geïnspireerd op de eilandengroep San Blas bij Panama. Hier hebben eigenaren Frank en Martine jaren gewoond. De sfeer die ze daar ervaren en geproefd hebben laten ze nu terugkomen in dit mooie duurzame paviljoen. Ook de menukaart is geïnspireerd en gevuld met gerechten uit San Blas. Je kunt hier bijvoorbeeld quesadilla’s, enchiladas, maissoep, ceviche, een Azteekse salade, carne asada en veel vis eten. Ook veel vegan gerechten! In de zomer gaan de grote glazen schuifpuien open, terwijl je in de winter hier juist heerlijk warm kunt vertoeven. Strandtent San Blas is ook een zeer prettige plek voor het organiseren van meetings. Er zijn twee mooie ruimtes aanwezig met uitzicht op de zee.

Reserveren bij San Blas

Vanaf 1 juni 2020 kun je op de website sanblas.nl online reserveren, alleen voor binnen. Er zijn timeslots van 1.30 uur voor ontbijt en lunch en 1.45 uur voor diner. Je kunt a la carte bestellen. Ook staat er een ijs tentje voor lekkere ijsjes to go bij deze strandtent.

Strandtent Bronze Beach Zeeweg 86B – Overveen (Bloemendaal aan Zee)

Bronze Beach was vorig jaar voor het eerst te vinden op het strand van Bloemendaal. Dit jaar zijn ze terug met een nieuwe kaart. Op de kaart vind je voornamelijk Aziatisch en Italiaanse gerechten. Bronze Beach eten staat voor lekker en toegankelijk beach food. Het is een mooie frisse strandtent met een bijzonder interieur en exterieur dat je omschrijft als stoer industrieel, een mix van staal, beton en veel hout. Aan de picknicktafels buiten kun je gezellig met wat meer mensen zitten en is ook voor kinderen leuk. Ook ’s avonds is de sfeer bijzonder, als de honderden lichtjes een mooi effect geven. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren.

Reserveren bij Bronze Beach

Vanaf 1 juni 2020 kun je op de website bronzebeach.nl jouw favoriete plekje reserveren. Je kunt bij Bronze ontbijten tot 12 uur. De lunch is tot 16:00 uur te bestellen en vanaf 16:45 uur start het diner. De keuken sluit om 21:00 uur. De bar is langer open, namelijk tot middernacht. Op warme dagen plakken ze er nog een uurtje aan vast en kun je heerlijke drankjes drinken tot 1:00 uur.

Parnassia aan zee Parnassiaweg 1 – Overveen (Bloemendaal aan Zee)

Parnassia aan Zee is een bijzonder strandpaviljoen op een bijzondere plek. Deze strandtent ligt namelijk hoog op een duin in de Kennemerduinen. Het schitterende uitzicht op de zee en de duinen maakt deze plek uniek. Het paviljoen is eind 2018 flink verbouwd. De nieuwe eigenaar, Michael Kras uit Zandvoort, heeft vooral het interieur grondig aangepakt. Het is echt een bijzondere ruimte geworden met een goede sfeer, veel houten elementen, plantenwand, mooie haarden, een mozaïek wand en niet te vergeten de Jeep natuurlijk! Kids love it. Daarnaast zijn er in Parnassia aan zee vier prachtige vergaderruimtes ofwel event ruimtes te vinden. Al deze mooie zalen kijken uit over de duinen, het strand of de zee. Er zijn zalen voor kleine groepen, maar ook een theaterzaal voor maar liefst 400 personen. Dat is toch wel bijzonder, zo direct aan het strand. Bij Parnassia aan zee kun je letterlijk en figuurlijk op niveau een event aan zee organiseren. Parnassia aan Zee is een uitstekende locatie voor de zakelijke markt. Maar ook als particulier of toerist bent je hier van harte welkom voor een overheerlijke kop koffie, een uitgebreide lunch of een romantisch diner na een wandeling door de duinen of over het strand.

Reserveren bij Parnassia

Vanaf 1 juni 2020 kun je reserveren via de website parnassiaaanzee.nl. Ook de kiosk aan de zijkant van de strandtent blijft zeker de komende tijd open voor koffie en take-away maaltijden. Zeker op mooie dagen kun je hier heerlijke gerechten halen.

Leave a Reply